30-01-2015: Loonbedrijf Pelle neemt nieuwe Vervaet Trike in gebruik

Vervaet levert een nieuwe Hydro Trike af bij ons op het bedrijf. Deze machine zal worden ingezet bij het zoden- en bouwlandbemesten. De in het verleden bewezen voordelen van de machine zijn:

• 1 wiel per spoor

• zeer wendbaar

• lichte machine

• goede gewichtsverdeling

• unieke cycloon snij-inrichting

• eenvoudig en betrouwbaar

• hoge capaciteit

De machine is voorzien van een Banden-Druk-Wissel systeem. Hiermee kun je de bandendruk varieren vanuit de cabine,tijdens het rijden en bemesten.

Tevens levert Twentrac een nieuwe zodenbemester voor de nieuwe Vervaet Trike. Het gaat om een 8,70 meter brede zodenbemester van Vredo.


28-01-2015: Nieuwe foto's in fotogallerij

Er zijn foto's toegevoegd van de onkruidbestrijding. Op de foto's ziet u de Agrifac Condor, de zelfrijdende spuit binnen ons bedrijf
Zie fotogallerij >>


07-01-2014: Nieuwe foto's in fotogallerij

Er zijn foto's toegevoegd van het zodebemesten. Het gaat hierbij om foto's van de Vervaet 3-wieler en de MF8670 met de BLW 21m3 tank
Zie fotogallerij >>


30-07-2013: Loonbedrijf Pelle neemt nieuwe Liebherr 538 shovel in gebruik

Pelle Service uit Hengevelde heeft eind juli een nieuwe Liebherr shovel, type 538, geleverd aan ons bedrijf.

Deze nieuwe 13 tons shovel is uitgerust met meerdere bakken. Verder is de machine voorzien van een aantal opties, waaronder joystickbesturing en een camera achterop de shovel.


24-06-2013: Loonbedrijf Pelle neemt nieuwe John Deere 6190R trekker in gebruik

Jan de Winkel heeft eind juni een nieuwe John Deere trekker van het type 6190R geleverd aan ons bedrijf.

Deze 220 pk sterke trekker is uitgevoerd met een 4 tons fronthef met PTO en een Direct Drive versnellingsbak. De trekker zal veelzijdig ingezet worden op het bedrijf.


22-05-2013: Loonbedrijf Pelle neemt nieuwe Liebherr A914 in gebruik

Pelle Service uit Hengevelde heeft eind mei een mobiele kraan van het type 914 uitgeleverd aan ons bedrijf.

Deze 17 tons mobiele kraan is van allerlei opties voorzien, waaronder een draai/kantelstuk en een overdruk-unit.


20-04-2013: Loonbedrijf Pelle neemt nieuwe Claas Jaguars in gebruik

De Kruyf Mechanisatie uit Nijkerk heeft in april 2 nieuwe Claas Jaguars uitgeleverd aan ons bedrijf. Het gaat hierbij om het type Jaguar 940 en Jaguar 950.

Beide hakselaar zijn uitgevoerd met een luchtdrukwisselsysteem. Tevens beschikken beide hakselaars over een Claas Pick Up 300 voor in het gras en een Kemper 360 Plus (8 rijig) maisbek.


11-03-2013: Nieuwe foto's toegevoegd: Maisoogst 2012

Tijdens de maisoogst van 2012 zijn er foto's gemaakt.
Zie fotogallerij >>


27-02-2013: Nieuwe foto's toegevoegd: Aanleg kikkerpoel Haaksbergen

Bij de familie Asbreuk in Haaksbergen hebben wij een kikkerpoel aangelegd. Dit is gebeurd in opdracht van Hacron, voor Landschap Overijssel in combinatie met de gemeente Haaksbergen.


22-02-2013: Nieuwe foto's toegevoegd van de werkzaamheden aan de fundering van oude molen Haaksbergen

Aan de Ensinkweg in Haaksbergen stond vroeger de molen van molenaar Ottink, deze werd gebruikt voor het malen van graan. De molen is rond 1869 gebouwd. Het was een beltmolen die op een kunstmatig opgeworpen heuvel (Molenbelt) stond om zodoende beter in de wind te komen. In 1917 is hij door de bliksem getroffen en afgebrand.

Wij hebben in opdracht van Hacron, voor Landscap Overijssel in combinatie met de gemeente Haaksbergen, de molenbelt gerestaureerd en de fundering van de molen ontgraven.


21-02-2013: Loonbedrijf Pelle neemt nieuwe Kubota KX080-3 midikraan in gebruik

Almat Laren heeft eind december een nieuwe Kubota KX080-3 geleverd aan ons bedrijf.

De kraan is voorzien van onder andere een 3-delige verstelgiek en een draai/kantelstuk. De kraan is hierdoor veelzijdig in te zetten.


01-08-2012: Loonbedrijf Pelle neemt diverse nieuwe werktuigen in gebruik

Afgelopen weken zijn er verschillende nieuwe werktuigen in gebruik genomen op ons bedrijf.

Landbouwhuis Timmerman leverde onlangs twee nieuwe balenpersen. Het gaat om een kleine vierkante balenpers (BC5070) en een grote vierkante balenpers (BB9070) van New Holland.

New Holland BC5070: Deze pers is geschikt om hooi en stro baaltjes te maken, met een lengte van 31 cm tot 132 cm.

New Holland BB9070: Deze pers is geschikt om hooi en stro balen te maken met een baallengte van maximaal 260 cm.

Tevens heeft Kortier Mechanisatie uit Bentelo een nieuwe Holaras kuilverdeler, type Viking, geleverd. Deze verdeler is uitgerust met een 1000 toeren stand, zodat deze achter de Claas Xerion past.


01-07-2012: Loonbedrijf Pelle neemt Claas Disco 9300 maaicombinatie in gebruik

Sinds kort beschikken wij over een Claas Disco 9300 maaicombinatie. Deze maaicombinatie kan 9,10 meter breed maaien. Verder is de maaicombinatie uitgerust met een Iso-Bus terminal.


05-06-2012: Nieuwe foto's in fotogallerij

Er zijn foto's toegevoegd van het hakselen van de eerste snede gras van dit jaar. Tevens is hierbij de nieuwe Xerion op de kuil gebruikt.
Zie fotogallerij >>


15-04-2012: Loonbedrijf Pelle neemt nieuwe John Deere 6170R trekkers in gebruik

Jan de Winkel heeft medio april 2012 twee nieuwe John Deere trekkers van het type 6170R geleverd aan ons bedrijf.

De trekkers worden komend jaar veelzijdig ingezet. 1 van de twee trekkers zal worden aangepast zodat hier een maaiarm aan kan worden gemonteerd. Foto's van deze combinatie volgen nog


19-01-2012: Vervaet Hydro Trike 2012

Vervaet levert nieuwe Hydro Trike af bij ons op het bedrijf. Deze machine zal worden ingezet bij het zoden- en bouwlandbemesten. De in het verleden bewezen voordelen van de machine zijn:

• 1 wiel per spoor

• zeer wendbaar

• lichte machine

• goede gewichtsverdeling

• unieke cycloon snij-inrichting

• eenvoudig en betrouwbaar

• hoge capaciteit

De machine is voorzien van een Banden-Druk-Wissel systeem. Hiermee kun je de bandendruk varieren vanuit de cabine,tijdens het rijden en bemesten.


13-01-2012: Nieuwe aanwinst Ingersoll Rand SD-25D trilwals

Sinds eind vorig jaar heeft loonbedrijf Pelle een zelfrijdende trilwals in gebruik genomen. Deze 2,5 tons machine, met een walsbreedte van 1,10 meter is geleverd door handelsondermening G. ten Doeschate


29-09-2011: Jos Goselink 25 Jaar in dienst

Jos Goselink is vandaag 25 jaar bij ons in dienst. Wij hebben hem vanmorgen op een ludieke wijze in alle vroegte bij zijn huis opgehaald.


23-09-2011: AG Chem tri- axer Haakarmcarriër

Wij hebben een AG Chem tri-axer Haakarm carriër aangeschaft, deze zal de eerste tijd ingezet worden in de maïsoogst. Wij beschikken over een container met 50 m3 inhoud welke ingezet gaat worden voor transport van snijmaïs over langere afstand. Daarna zal de carriër ingezet worden bij de korrelmaïsoogst voor het vervoer van korrelmaïs en CCM. De carriër is tevens inzetbaar in het grondverzet. Wij beschikken over containers voor verschillende doeleinden.

26-09-2011: Nieuwe New Holland T 7050 Autocommand

Twentrac uit Holten levert New Holland T7050 Autocommand. Deze trekker heeft een vermogen van 240 pk, met een Continu Variabele Auto Command™-transmissie. Deze zal de eerste tijd dienst doen voor de AG Chem tri- axer.


23-09-2011: Nimatech levert Vacuümunit

Nimatech levert de vacuümunit met een passend assortiment aan vacuüm zuignappen voor het verplaatsen van verschillende (betonnen) elementen, zoals stelconplaten, tegels, banden en grote elementen ten behoeve van modulaire opbouw van bijvoorbeeld trappen. Tevens is het toepasbaar om rijplaten te verleggen.


20-07-2011: De Evers Agro Grass Profi; Goed graslandbeheer scheelt krachtvoer!

Grasland verouderd, goede grassen verdwijnen en worden verstoten door mindere soorten. Natuurlijke bijzaaiing door schietend gras is er tegenwoordig bijna niet meer, terwijl dit wel noodzakelijk is voor het op peil blijven van de grasmat. Maar u wilt ook niet elke keer uw land ploegen en opnieuw inzaaien! Doorzaaien met goede grassen is dus een optie.

Evers Agro heeft hiervoor de Grass Profi ontwikkeld. Deze machine is op 4 juli j.l. door Evers Agro bij loonbedrijf Pelle gedemonstreerd. Tijdens deze geslaagde demonstratie kwamen er positieve reacties van klanten en genodigden. Waardoor de keuze is gemaakt om deze machine aan te schaffen. LMB Veldman uit Mariënheem zal de Grass Profi in de loop van augustus leveren bij loonbedrijf Pelle.

Hieronder vindt u de foto's van de demonstratie en extra informatie over de Grass Profi:

De Evers Grass Profi voert 4 bewerkingen uit in 1 werkgang, te weten:

1. Egalistiebord:

Het egalisatiebord zorgt voor het uitvlakken van grove oneffenheden, denk aan molshopen, rijsporen, wroetschade etc. Het egalisatiebord is opgehangen aan zware bladveren en met behulp van draaispindels in hoogte te verstellen.

2. Eggetanden:

De eggetanden zorgen voor het lostrekken van dode grassen, verkeerde grassen (denk aan straatgras en ruw veldbeemd), achtergebleven gras na de oogst, mestfladden enz. Verder is deze stugge eggetand met een dikte van 12mm ook bedoeld om een zaaibed te creëren waar vervolgens het graszaad in komt te liggen. Let wel, er is dus een duidelijk verschil met een traditionele wiedeg en de Evers Grass Profi. Een wiedeg is ontworpen om een plantje te laten staan, maar door de stugge eggetanden in de Grass Profi worden juist verkeerde planten verwijdert. Deze planten wortelen hoofdzakelijk oppervalkkig terwijl de goede grassen dieper wortelen en daardoor beduidend sterker is en blijft staan. De hoek van de tanden is instelbaar waardoor de intensiteit / agressiviteit van de eggetanden-bewerking variabel is. De eggevelden zijn pendelend in het frame opgehangen, volledig bodemvolgend en worden nauwkeurig afgesteld door de twee steunwielen per veld (Grass Profi GP620).

3. Zaaimachine:

De Grass Profi GP-620 is voorzien van een Hydro-Air zaaimachine. De machine wordt hydraulisch aangedreven vanaf de tractor. Met een krachtige ventilator wordt het graszaad nauwkeurig verdeeld over de gehele breedte, volvelds en dus niet in rijtjes. De zaaimachine is standaard voorzien van zaaicomputer voor nauwkeurige instelling en exacte gewenste dosering. De inhoud van de zaaitank is 400 liter.

4. Cambridgerol:

Deze cambridge rol heeft meerdere functies. Ten eerste wordt het graszaad vastgelegd in de grond waardoor het goed kan ontkiemen en vaste voet heeft na het kiemen. Ten tweede bevorderd de rol het uitstoelen van het bestaande gras. Uiteraard heeft de rol ook nog het bijkomende effect dat deze de grond aangerolt wordt wat een egaliserende werking heeft. Het voordeel van een cambridge rol t.o.v. een gladde rol is dat de grond niet “platgewalst” wordt maar dat er structuur achterblijft. De bovenlaag wordt niet dichtgesmeerd maar blijft “open” wat er voor zorgt dat er waterbergend vermogen blijft, verslemping tegengegaan wordt en toch een vast zaaibed. Een bijkomend voordeel van de Cambridge ringen is dat ze de breedbladerige onkruiden beschadigen.


13-05-2011: Mechanisatie Mariënberg levert nieuwe Agrifac Condor veldspuit af

De Condor is Agrifac's topmodel landbouwspuit voor alle bewerkingen tussen zaaien en oogsten. De landbouwspuit is uitgerust met een werkbreedte van 33 meter, een tankcapaciteit van 4.000 liter, automatische spoorbreedteverstelling tussen 150 - 225 cm, een bodemvrijheid van 110 cm en vierwielaandrijving en besturing. Met EcoTronicPlus, StabiloPlus en EcoFlowPlus is de Condor landbouwspuit zeker de meest Efficiënte, Economische, Ergonomische en Ecologische zelfrijdende landbouwspuit voor gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen. De machine is uitgevoerd met GPS sectieaansturing en kopakkermanagement.


31-3-2011: Alex Eijsink levert nieuwe Kubota KX61-3

Ons machinepark is uitgebreid met deze 2,6 ton’s minigraver geleverd door Alex Eijsink te Haaksbergen.


29-3-2011: Onkruidbestrijding in grasland is zeer rendabel

Door een hoge grasproductie op uw grond kunt u de kostprijs van een liter melk sterk beïnvloeden. Door te zorgen voor grasland met zo weinig mogelijk onkruid kunt u zowel de opbrengst als de voederwaarde sterk beïnvloeden. Uit onderzoek van het BLGG tussen gras en onkruid kwam het volgende naar voren:

Lees meer ... >>

15-3-2011: Nieuwe foto's in fotogallerij

Bij het uitgraven van een nieuwe stal bij een klant van loonbedrijf Pelle zijn een aantal foto's gemaakt tijdens de werkzaamheden. Op de foto's wordt de zwarte grond afgegraven.
Zie fotogallerij >>


4-2-2011: Nieuw Kinshofer draaikantelstuk

Een mobiele Liebherr 900 is vanaf heden voorzien van een nieuw draaikantelstuk van Kinshofer, type NOX. RTH-Equipment heeft dit draaikantelstuk geleverd. Het draaikantelstuk bevat geen kantelcilinders meer, maar het kantelen gebeurt d.m.v. een kantelmotor. Voor meer informatie over dit type draaikantelstuk kunt u terecht op de website van RTH-Equipment


3-2-2011: Nieuwe Minigraver Kubota KX 057-4

Machinehandel Pennings uit Rosmalen levert nieuwe minigraver,het gaat hier om een Kubota KX 057-4 een 5,5 tons machine. Deze minigraver kan worden ingezet met allerlei verschillende gereedschappen zoals een sloophamer, sorteergrijper, maaikorf, of stobbenboor.


2-2-2011: Loonbedrijf Pelle neemt Rotop stobbenboor in gebruik

De Rotop stobbenboor is een unieke machine die het openbreken van voetpaden of bestratingen overbodig maakt. Bij het versnijden van de boomstobbe wordt het hout bij het boren langzaam naar boven gestuurd, en vermengd zich niet met de grond zodat het gemakkelijk verzameld kan worden om af te voeren. Deze machine produceert zeer weinig omgevingslawaai en de kans op wegspringende stukken is zeer klein. De eerste tijd zal de stobbenboor ingezet worden bij asbestsaneringswerkzaamheden in de Hof van Twente voor onze opdrachtgever GMB infra en milieu.